У Чернігівській області побудують завод з виробництва крохмалю

5 червня 2015 79 0
У Чернігівській області побудують завод з виробництва крохмалю
Zhkt.guruУ Чернігівській області побудують завод з виробництва крохмалю

Один з найбільших виробників картопляного крохмалю в Україні компанія «Вімал» шукає інвестора для будівництва ще одного заводу з виробництва крохмалю. Про це розповів менеджер зовнішньоекономічних відносин компанії Сергій Лазар, передає «Інтерфакс-Україна».

«Розроблено фінансовий проект, він був зроблений за міжнародними стандартами, з періодом окупності в чотири роки з метою залучення кредитних ресурсів. Ми багато зверталися, починаючи від китайських банків, європейських структур, але під 14-15% брати кредит у валюті — це фактично просто його поховати», — говорить Сергій Лазар.

За його словами, потужності заводу становитимуть близько 13 тис. т продукції на рік.

Директор компанії Сергій Самоненка у свою чергу повідомив, що «Вімал» майже три роки оформляв землю під новий завод, близько чотирьох років отримувала доступ до необхідних потужностей на електроенергію.

Він також зазначив, що в 2014 р компанія поставляла крохмаль в ЄС в рамках наданих квот.

«У 2014 р. Україна вибрала 7,3% за квотою по крахмалу, і, напевно, ці всі відсотки були ми. Далі питання — що з цією квотою робити? Вона розрахована на виробників кукурудзяного крохмалю, тому що картопляний крохмаль везти туди — це як самовари в Тулу. Західна Європа — це світовий центр виробництва крохмалю », — сказав він.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою