Голден чи Гала — ситуація на ринку яблук

28 серпня 2018 1114 0
Яблуко Гала
Pixabay.comЯблуко Гала

Kurkul.com разом з FreshBot продовжує слідкувати за змінами цін на ринку овочів та фруктів. Цього разу увага приділена яблукам сортів Гала та Голден Делішес.

Яблуко Гала

Тиждень тому розпочався сезон яблука Гала для українських виробників, який ознаменувався високими цінами. Першими «вершки» зібрали західні фермери з ранньою Галою, а цього тижня до них приєднуються центральні регіони. Так, за кг добре забарвленої Гали супермаркети виставили ціни від 17 до 19 грн/кг, а фермери отримували ціни від 10 до 12 грн/кг.

Всупереч прогнозам, сезон на якісне яблуко з відповідним рівнем доробки, буде цікавим, оскільки приріст урожайності, що складає 3-5% в середньому в Європі та світі, не такий вже і страшний...

Ринок, за яким пильно стежать українські фермери й експортери, показує хорошу стабільність і за кілограм Гали у 18-кілограмовому бушелі можна легко отримати $2,5.

Прогноз вартості на яблуко досить популярне заняття зараз, проте з цим питанням найближчим часом зможе допомогти FreshBot, де буде у доступі онлайн не тільки статистика зміни цін і митна інформація, а й прогнозування на майбутні періоди.

Яблуко Голден

Голден пропонується на українському ринку на два тижні довше Гали і впевнено тримає позиції, адже покупець вже звик і платить стабільну ціну 16-18 грн/кг, хоча з початку сезону вона знизилась приблизно на 12%.

Ситуація з Голденом дуже непроста, тому що експортна складова буде залежати від якості продукта, а також рівня готовності фермерів до непростих компромісних рішень, а ціни будуть прямо залежати від того, наскільки якісно спрацюють експортери на зовнішньому ринку.

Продовжуйте стежити за цінами з Kurkul.com та FreshBot.

Завантажити додаток можна за посиланнями: Appstore та Google Play.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою