Рекордний урожай яблук ускладнить реалізацію продукції

27 вересня 2018 176 0
Рекордний урожай яблук ускладнить реалізацію продукції
Kurkul.com

Не лише в Україні, а й у всій Європі очікується найбільший врожай яблук за кілька останніх років. Тож для вітчизняних садівників може гостро постати питання реалізації вирощеної продукції. Про це повідомила керівник аналітичного департаменту ОРСП« Шувар» Тетяна Гетьман, передає Зерно.

Зараз Україні нікуди реалізовувати свою продукцію. Раніше була Росія, зараз там діє офіційна заборона, а нові ринки ще не опрацьовані.

«Можна розглядати Азію і Африку, але це дуже складні ринки. Їх потрібно вивчати, вивчати сезонність, оцінювати, яким сортам надають перевагу споживачі тих країн, скрупульозно відпрацьовувати ланцюжок поставок. І головне, що мова не йде про одну машину, або про один контейнер яблук. Покупці там хочуть системності», — наголосила Тетяна Гетьман.

Азіатські мережі готові співпрацювати з постачальниками, якщо ті можуть забезпечити стабільний контейнер яблук на тиждень протягом хоча б трьох місяців.

«А у нас проблема зібрати контейнер яблук однорідної якості навіть на базі одного великого господарства. Тому, що ми звикли працювати під Росію, де вимоги були такі», — переконана експерт.

Виконано за допомогою Disqus