Гуцульська бриндзя може стати маркою географічного значення

30 серпня 2018 380 0
Гуцульська бриндзя
Zak.depo.uaГуцульська бриндзя

Гуцульська овеча бриндзя готується стати першим продуктом в Україні з маркою географічного зазначення, визнаним в ЄС. Про це повідомляє Асоціація виробників традиційних карпатських високогірних сирів, передає ukrinform.ua.

Презентація гуцульського сирного продукту відбудеться 2 вересня у Рахові на Закарпатті під час XVIII фестивалю-ярмарку «Гуцульська бриндзя». Проведення ідентифікації традиційної гуцульської овечої бриндзі, що виготовлена на високогірних полонинах, на висоті понад 700 м — буде новинкою цьогорічного фестивалю.

«В Україні першим продуктом з маркою географічного зазначення, визнаним в ЄС, готується стати гуцульська овеча бриндзя, яка є абсолютно автентичним продуктом, оскільки більше ніде не виробляється. Це сир з овечого молока, виготовлений за допомогою ферменту з натурального сичуга (шлунок) свійської худоби. Екологічність та натуральність — головна цінність цього продукту, що передається з покоління в покоління, починаючи з XV ст.  Настав час захистити свій продукт під особистою маркою географічного зазначення. Це допоможе його просуванню на світові ринки», — уточнили в Асоціації.

Також зазначають, що це допоможе просуванні продукту на ринки світу.

Виконано за допомогою Disqus