Українські с/г виробники програють іноземним колегам через проблеми з логістикою — Кулик

1 вересня 2018 269 0
Вантажівка
Вантажівка

В Україні треба стимулювати розвиток надійної та розгалудженої системи логістики. Ті оператори ринку, що працюють сьогодні в нашій державі, не можуть повною мірою забезпечити потреби сільгоспвиробників щодо швидкого перевезення виробленої продукції в межах України та за кордоном.

Через це, наприклад, вітчизняні садівники не можуть налагодити стабільне постачання своєї продукції в торгівельні мережі ЄС, а відтак недоотримують бажаних прибутків.

Про це в ексклюзивному коментарі Kurkul.com розповів засновник стартапу FreshBot і консультант з експорту компанії Vinaigrette LLC Максим Кулик.

«Якщо мені вдається найняти 3-4 українські вантажівки для транспортування яблук чи іншої продукції в Європу, то це вже успіх. Поки що мало компаній Україні можуть стабільно надавати послуги транспортування в потрібних нашим виробникам масштабах. Якщо звертаємося до європейських логістичних компаній, то, ясна річ, за свої послуги вони просять оплату на €30-40% вищу, ніж українські», — розповідає Максим Кулик.

Експерт також додав, що українським транспортним компаніям найближчим часом варто звернути особливу увагу та належним чином відреагувати на потреби українського ринку сільгоспвиробництва.

Виконано за допомогою Disqus