Збір винограду розпочався на два тижні раніше

3 вересня 2018 116 0
Збір винограду розпочався на два тижні раніше
pixabay.com

Великі виноробні господарства Півдня України приступили до збирання врожаю винограду. Завдяки сприятливим погодним умовам та ранньому дозріванню, збирати ягоду на підприємствах цього року розпочали на тиждень-два раніше звичного. Про це повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на agro-yug.com.uа.

Так, компанія ПАТ «Коблево» вже зібрала мускатні сорти винограду і почала збирання з білих сортів.

«Зараз ми в процесі збирання Аліготе і Шардоне. В основному прибираємо руками. Дуже хороший виноград, тому в цьому році, щоб його не псувати комбайном, ми практично повністю, принаймні білі сорти, вирішили прибирати вручну», — розповідає керівник піар-відділу компанії Олена Кобалева.

Господарство вже прибрало понад 217 га виноградників. У компанії відзначають, що врожайність цього року значно більша.

«Урожай дуже хороший. Урожайність по Шардоне в середньому у нас становить 8,2 т/га. На деяких площах навіть доходить до 9,5 т/га. Це при середній її врожайності близько 6 т/га», — додає Олена Кобалева.

Також відзначають, що, якщо погода буде збережуться сухою, то з наступного тижня продовжать прибирання виноградників сорту Совіньйон, Рислінг, Ркацителі. А потім приступлять до збирання більш пізніх сортів.

Виноробне господарство «Князя Трубецького», що на Херсонщині також почало збирання врожаю винограду. Врожаї винограду в господарстві збиратимуть до жовтня.

Крім цього, у виноробній компанії «Шабо» також повним ходом йде збирання винограду. Першими стали білі ягоди Піно Грі, Мускат Оттонель і Аліготе.

«Вже до середини серпня вони досягли формули «17:10»: 17 г/куб. дм цукру і 10 г/куб. дм кислотності», — відзначають в компанії.

Виноробня Бейкушем, яка знаходиться на схилах Бейкушского лиману в межах Очаківського району Миколаївської області, також вже тиждень збирає виноград. Прибирання відбувається вручну. У господарстві кажуть, що в цьому році відбулося дуже раннє дозрівання винограду. Тому збирання врожаю розпочалось на тиждень раніше запланованого.

Виконано за допомогою Disqus