Отруйні викиди кримського Титану виявили в херсонському урожаї

10 вересня 2018 452 0
Отруйні викиди кримського Титану виявили в херсонському урожаї
pixabay.com

Вміст шкідливих речовин в овочах та фруктах виявлено в ході взяття проб в п'яти селах Чаплинського і Каланчацького районів на адмінкордоні з окупованим Кримом. Про це повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на newday.kherson.ua.

Фахівці регіональної лабораторії  ГУ Держпродспоживслужби в Херсонській області виявили перевищення гранично допустимої концентрації діоксиду сірки в 2-8 разів.

Як зазначив керівник лабораторії Віталій Деримедвідь, наліт пилу, що містить цей хімікат в небезпечній кількості, виявлено на винограді, персиках і інших фруктових деревах в селах неподалік від підприємства «Титан».

«Діоксид сірки, та ще в такій кількості, користі для здоров'я людини не приносить. Для його видалення необхідно застосовувати содовий розчин. Що стосується моркви і буряка, то коренеплоди можна цілком безпечно вживати в їжу — від впливу сірки постраждала тільки «наземна» частина цих овочів. Фахівці Держпродспоживслужби підготували також листівки з відповідним описом запобіжних заходів, для місцевих жителів», — розповів Віталій Деримедвідь.

Паралельно, «Лабораторний центр Херсонської області» в тих же селах провів дослідження повітря не предмет зараження діоксидом азоту, сірчаним і фосфорним ангідридами.

Однак, заступник директора Лабораторного центру Анатолій Коваль зазначив, що перевищення гранично допустимого рівня вмісту згаданих речовин в пробах не було виявлено.

Виконано за допомогою Disqus