Педагогічні ферми для дітей відкрили у Бельгії

9 вересня 2018 115 0
Кури на фермі
Kurkul.comКури на фермі

Для дітей у Бельгії працюють педагогічні ферми. Міські діти можуть годувати курей, вичісувати ослів і керувати трактором. Про це повідомляє Segodnya.ua.

Цілі сім’ї приїжджають на ферми для відпочинку замість морського узбережжя.

«Хотів, щоб донька відпочила від міста, отримала досвід спілкування з тваринами, роботи на землі», — розповів один із батьків.

На фермах діти граються з кроликами, катаються верхи на ослі. Окрім ігор, можна освоїти майже повний цикл птахівництва: молодші діти годують курей, стращі — намагаються спіймати птаха.

Власниця такої ферми Франсуаза Філіпарт розповідає, що ідея виникла понад 30 років тому. Логопед за освітою, вона стверджує, що робота руками сприяє розвитку нервової системи і зміцненню психику дитини. Цим власниця і заохочувала перші навчальні групи. Згодом ферма набула популярності та стала пропонувати різноманітні програми впродовж усього року.

Наразі у Бельгії відкрито понад 40 педагогічних ферм. Багато з них розраховані на один день відвідування та коштують приблизно €10-12. Є такі ферми, що пропонують обід та ночівлю, їх вартість може складати €185 за п’ять днів. Старші бельгійці переконані: для покоління, яке виросло на комп'ютерах і гаджетах, давні навички стали новим напрямом у сфері освіти і розваг.

Виконано за допомогою Disqus