Муфлони, лані та плямисті олені можуть з’явитись на Полтавщині

9 вересня 2018 377 0
Плямистий олень
Pixabay.comПлямистий олень

Вже восени в лісах Полтавщини можуть з’явитись нові представники фауни. Про це розповів начальник Полтавського обласного управління лісового та мисливського господарства Юрій Тараненко, повідомляє Kolo.news.

«На сьогодні мисливські господарства області готові вже восени придбати муфлонів, лань та оленя плямистого. Вони водяться в лісових, мисливських господарствах інших областей та в заказниках», — говорить Юрій Тараненко.

Остаточно кількість, яку планують завозити, поки не визначена. Але муфлони та лані вже є у Лубенському та Гадяцькому районах.

«Це дуже важлива робота, якщо ми хочемо, щоб мисливське господарство хоча б трималося «на плаву», бо без фінансової підтримки дуже складно, особливо враховуючи, що чисельність дикого кабана значно зменшилася. А це ж кількість ліцензій, реалізація, кошти для господарства. Взагалі за кордоном мисливське господарство – це прибуткова галузь»? — додав він.

Юрій Тараненко зауважив, що по області зараз складна ситуація з дикими кабанами, чисельність яких зменшилась у рази. Через АЧС завозити його для розведення не варто.

Зазначається, що у Лубенському лісгоспі діє міні-ферма з вирощування зайця та дикого кролика. Маточне поголів’я залишають у вольєрній частині, решту — випускають в дику природу.

Також цього року на водойма Полтавщини випустили понад дві тис. диких качок.

Виконано за допомогою Disqus