Ще одне рейдерське захоплення відбулося на Харківщині

10 вересня 2018 3816 0
Ще одне рейдерське захоплення відбулося на Харківщині
dpchas.com.ua

Рейдери захопили господарство та елеватор у Зміївському районі Харківської області, що належить фермеру Олександру Строгому.

Також стало відомо про спробу рейдерського захоплення СВК «Україна» та землі жителів села Огіївка Сахановщинського району Харківської області.

У суботу, 8 вересня близько 30 молодиків у камуфляжі заїхали на територію елеватора, що належить ФГ «Строгого О.Ф.» у Зміївському районі. Чоловіки заблокували ворота та почали навантажувати свої автомобілі соняшником з елеватора та намагалися вивезти його.

«З поля все скошено та вивезено 300 т соняшнику. Після того, як пішов дощ — вони зупинили збирання посівів. З елеватора намагаються вивозити зерно. Населення, пайовики не допускають цього. Міліція сприяє злочинцям вивозити зерно і збирати врожай з поля», — повідомив Олександр Строгий у ексклюзивному коментарі Kurkul.com.

Напередодні захоплення у державному реєстрі були змінені діючий власник та назва господарства «Строгого О.Ф.». Так, на підставі підробних документів про перехід права власності на корпоративні права нотаріус Олександр Драгін вніс зміни до державного реєстру, відповідно до яких господарство тепер називається ФГ «Слобожанські лани», а його власницею є Олена Маруняк. Тобто відповідно до підроблених документів, Олександр Строгий передав їй свою частку, чого в дійсності не відбулось. При цьому керівник господарства Денис Строгий наголошує, що дана особа йому невідома і раніше жодних конфліктних ситуацій у нього не виникало.

«Боремося своїми силами. Також нам допомагають АТОвці, бо вони розуміють, хто їх годує», — повідомив Kurkul.com власник господарства.

На місці перебуває поліція, але ситуація залишається невирішеною. Чи було відкрите кримінальне провадження досі достеменно невідомо.

Задля захисту своїх законних прав власник господарства направив офіційне звернення на міністра юстиції України Павла Петренко із закликом якнайшвидше зупинити рейдерське захоплення його підприємства. Також ФГ «Строгого О.Ф.» наразі готує скаргу до Комісії Мін'юсту з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою