В Австралії виявили стійкі до гліфосату бур'яни

16 вересня 2018 125 0
Бур'яни
Herbology8.blogspot.comБур'яни

За результатами дослідження команди науковців з організації Australian Herbicide Resistance Initiative (AHRI), у північній частині Австралії виявлено стійкі до гліфосату бур'яни. Про це повідомляє Ahri.uwa.edu.au.

Науковці попередили аграріїв, що дані випадки резистентності несуть серйозну загрозу для зернової промисловості.

Незважаючи на те, що раніше виробники постійно застосовували гліфосат в якості високоефективного засобу для боротьби з бур'янами, тепер дослідники наполегливо радять шукати інші способи захисту і в терміновому порядку впроваджувати інакші інструменти контролю, такі як подвійний удар (розпилення двох різних хімічних груп гербіцидів, оранка та мульчування), чергування гербіцидів, а також ретельний контроль і підбір насіння.

Зазначається, що обстеження на стійкість до гербіцидів проводились ще з 90-х рр. минулого століття в південних і західних районах Австралії. Проте в північних штатах таких, як Новий Південний Уельс та Квінсленд до недавнього часу ніяких досліджень не велося.

Зразки, взяті нещодавно на зрошуваних землях в цій частині країни, показали позитивний результат на резистентність бур’янів до гліфосату. Таким чином, в північній області Австралії були підтверджені випадки стійкості до гліфосату серед: осоту (5 нових популяцій), злинки (28), Chloris virgata (18) і Lólium (9).

Дослідження показали, що темпи посилення резистентності набагато вищі ніж очікувалось. 29% з 19 популяцій бур'янів, виявлених і відібраних у ході досліджень, виявилися стійкими до гліфосату.

Виконано за допомогою Disqus