Українські сорти яблук не затребувані у Європі — думка

18 вересня 2018 254 0
Українські сорти яблук не затребувані у Європі — думка
Kurkul.com

Проблема експорту українських яблук до Європи полягає у тому, що у там інші вимоги до плодів і українські сорти яблук їм не відповідають. Таку думку висловив директор департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Паливода, передає agro-yug.com.ua.

Він розповідає, що минулого року з Херсонської області було експортовано 1,8 тис. т яблука на $560 тис. Але 90% цього об’єму імпортувала Білорусь.

«Проблема експорту нашого яблука до більшості країн полягає в тому, що багато сортів, які традиційно вирощують українські садоводи, просто «не розуміють» у європейських країнах. Тому дана ситуація має спонукати наших агровиробників ретельно вивчити попит закордонного споживача і переорієнтуватись на більш затребувані сорти», — вважає Олександр Паливода.

Окрім того, на його думкою, сільгоспвиробникам України варто працювати над покращенням агротехнології для отримання високоякісного товарного яблука, приділяючи увагу сортуванню та упаковці.

«Також агровиробникам варто переглянути сортовий склад своїх садів і, можливо, внести корективи», — додав глава департаменту.

Виконано за допомогою Disqus