Розподіл дотацій відповідно до сплачених податків є справедливим — експерт

19 вересня 2018 86 0
Розподіл дотацій відповідно до сплачених податків є справедливим — експерт
pixabay.com

Експерти вважають, що цього року суттєву частину дотацій отримають крупні агровиробники. Таки розвиток подій є логічним та економічно аргументованим, адже доля холдингів у наповненні бюджету значно вища. Про це йдеться у матеріалі «Держдотації агросектору — встигнути за 90 днів» на Kurkul.com.

Дані Держстату свідчать, що за останні кілька років, основним рушієм економіки аграрного сектору є саме крупні гравці ринку.

Так, ще у 2016 р. індекс об’ємів виробництва тваринницької продукції крупними підприємствами був у мінусі, то вже у 2017 р. завдяки дотаціям ситуація кардинально змінилася.

«Ключова суть держпрограм досить проста: сплачуй податки — отримуй дотації. Які б суперечки не велися сьогодні навколо розподілу дотацій, факт залишається фактом: завдяки фінансовій допомозі держави аграрний сектор, у 2017 р. вдалося стабілізувати негативну динаміку скорочення поголів'я худоби і обсягів виробництва м'ясної продукції», — зазначив генеральний директор Української корпорації «Тваринпром» Сергій Гнатюк.

Виконано за допомогою Disqus