Мартинюк визнав неефективність впровадження системи дотацій

19 вересня 2018 103 0
Максим Мартинюк, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України
Kurkul.comМаксим Мартинюк, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України

Урядова програма підтримки фермерів з бюджету впроваджується неефективно. Це випливає зі слів в.о міністра аграрної політики та продовольства Максима Мартинюка. Про це повідомляє AgroPolit.com.

Нагадаємо, з обіцяних 6,3 млрд грн аграрії освоїли біля 7% коштів. З цільових програм для фермерів використано ще менше ― близько 1%. AgroPolit.com запустив флешмоб — #GoЗаАгроДотаціями, аби аграрії встигли вибрати відведені кошти.

«Програма з підтримки фермерства — на неї було спрямовано 1 млрд грн і на превеликий жаль ця програма виконується не так інтенсивно, як би нам хотілося», — сказав Максим Мартинюк на засіданні уряду сьогодні, коментуючи питання виконання програми держпідтримки аграріїв за 8 місяців 2018 р.

На його думку, це відбувається через те, що «основний ресурс у програмі закладений на компенсацію відсоткових ставок фермерським господарствам» в той час як банки дуже повільно приймають рішення щодо кредитування.

Натомість прем’єр-міністр України Володимир Гройсман порадив Мартинюку підвищити ефективність програм підтримки фермерів.

«Фермер має стикатися не з бюрократією, а з доступом до ресурсів. Треба змінювати структуру виробництва та управління на селі. Фермер завжди зробить і робочі місця, і якісну продукцію. І нам важливо їх підтримати. Ми тільки запустили ці програми. Зараз бачимо деякі складнощі, але треба досягти ефективності роботи всіх програм», — каже він.

Виконано за допомогою Disqus