Європа зможе відмовитися від пестицидів за 30 років — думка

21 вересня 2018 83 0
Європа зможе відмовитися від пестицидів за 30 років — думка
Kurkul.com

На думку науковців, європейське сільське господарство може поетапно відмовитися від пестицидів, мінімізувати можливі перешкоди для агросектору на клімат і біорізноманіття, забезпечивши при цьому продовольчу безпеку. Про це повідомляє SuperAgronom.com з посиланням на freshplaza.com.

На думку французьких науковців П'єра-Марі Аубера та Ксав'є Пу, альтернативний сценарій переходу до агроекологічного землеробства, який тягне за собою великомасштабну трансформацію сільськогосподарського сектору Європи, що дозволить скоротити викиди парникових газів та відновити біорізноманіття.

«Нинішня дискусія про майбутнє сільського господарства застопорилася через неможливість поєднувати зростання сільськогосподарського виробництва, з одного боку, і зниження впливу на клімат і біорізноманіття, з іншого», — зазначив П'єр-Марі Аубер.

За словами науковців, неправильне харчування та порушення раціону викликають появу та розвиток численних захворювань (діабет, ожиріння, серцево-судинні захворювання).

Разом з тим, останнім часом з боку споживачів зростає попит на органічні продукти, що свідчить про те, що люди все більше турбуються про своє здоров'я.

«Наше дослідження показує, що до 2050 р. Європа може стати повністю агроекологічної, скоротивши викиди парникових газів на 40% і відновивши біорізноманіття», — додав П'єр-Марі Аубер.

Для досягнення цього, за словами вчених, необхідно поступово припинити використання пестицидів та інших синтетичних матеріалів, замінивши традиційне землеробство екологічними методами.

Виконано за допомогою Disqus