Молокопереробники змушені погоджуватися на умови виробників

24 вересня 2018 93 0
Молокопереробники змушені погоджуватися на умови виробників
pixabay.com

Виробники молока тиснуть на переробників та вимагають максимально вигідних для себе умов. Переробники змушені поступатися. Про це повідомляє Інфагро.

Розуміючи, що глобальних причин для подорожчання сировини немає, змушені поступатися виробникам. Деякі — з об'єктивних причин (зростання заявок і потреби компанії), інші — щоб захистити свою сировинну зону перед осінньо-зимовим періодом.

Після перегляду на початку вересня, закупівельні ціни на фермерське молоко зросли в середньому на 20 коп. і знаходилися в широкому діапазоні 8,00-9,60 грн/кг з ПДВ.

Вартість молока, що здає населення з серпня практично не змінилися. Покупці такої сировини виробляють, в основному, біржові товари, ціни яких, як внутрішні, так і зовнішні, не дозволяють і далі збільшувати собівартість продукції, страждає бізнес. У першій половині місяця така сировина в середньому по Україні оцінювалася в 4,00-5,00 грн/кг без ПДВ.

За даними Держстату, за вісім місяців 2018 р. в Україні вироблено 7 млн т молока, що на 2% менше, ніж за аналогічний період минулого року.

Зниження виробництва молока в останні місяці відбувається не тільки в Україні. У схожій ситуації опинилися Польща, Білорусь, Росія, Литва. У Північній Європі причиною зниження стала тривала літня посуха.

Виконано за допомогою Disqus