За провал програми дотацій Міністерство ділить вину з АФЗУ — фермер

25 вересня 2018 113 0
За провал програми дотацій Міністерство ділить вину з АФЗУ — фермер
prostavkinasport.ru

У провалі програми підтримки фермерів винне не тільки Мінагрополітики, а й голова АФЗУ Микола Стрижак. Таку думку анонімно висловив один із фермерів, під час проведеного нами опитування щодо успішності втілення в життя урядових ініціатив, спрямованих на підтримку агросектору.

«Проблема полягає в тому, що президент АФЗУ Микола Стрижак не комунікує з рядовими фермерами. Коли погоджувався порядок, думкою фермерів ніхто не цікавився. Коли стало зрозуміло, що програма не буде реалізована, жорсткої позиції від АФЗУ теж не було. Зараз, під час кулуарних погоджень, комунікація з асоціацією також відсутня. Керівництво АФЗУ, в особі її президента, або проявило свою некомпетентність, коли приймався цей порядок, або було в змові з Мінагрополітики, щоб фермери не отримали кошти», — розповів наш співрозмовник.

Крім того, він додав, що в перерозподілі дотацій, проведеному МінАПК разом з АФЗУ, частина коштів буде спрямована на сплату ЄСВ, що є повним абсурдом, замість того, аби зробити ЄСВ добровільним (внести відповідні зміни до закону про ЄСВ).

Нагадаємо, AgroPolit.com запустив флешмоб— #GoЗаАгроДотаціями, і закликає всіх аграріїв долучитися до нього, аби встигнути вибрати відведені їм на рік кошти з казни.

Виконано за допомогою Disqus