Вчені створили комбайн для збору мігрогріну

26 вересня 2018 88 0
Вчені створили комбайн для збору мігрогріну
Traktorist.ua

Розробник Боб Беннер створив автоматичний комбайн, що збирає мікрогрін. Машина вже користується попитом. Про це повідомляє Traktorist.ua з посиланням на hortidaily.com.

Машина, яка дозволяє збирати мікрогрін в пластикові контейнери чи мішки без допомоги людських рук, може зібрати урожай з лотка за 3 с, тим самим скорочуючи час збирання на 90%. Машину можна зробити під різні розміри лотка.

«За перший рік ми вже продали 9 машин в США і маємо запити по всьому світу. Ця галузь стає все більшою. Є зростаюча потреба в отриманні свіжої, безпечно вирощеної і зібраної зелені, зібраної тільки вчора, незалежно від кліматичних умов, в яких знаходяться люди», — говорить розробник машини Боб Беннер.

Унікальною особливістю машини, окрім економії робочої сили, є робота з вразливим продуктом. Адже леза не рвуть мікрогрін і залишають його однакової висоти, зелена маса не торкається землі і людських рук, і таким чином на неї не потрапляє бруд.

Розробники з компанії Hamill повідомляють, що вже є запити на створення інших машин в цій галузі. Мова йде про мийку для лотків, над конструкцією якої вже працюють.

«На сьогодні останньою версією є міні-комбайн. Оскільки зараз відкривається так багато ферм з вирощування мікрогріну, цей комбайн дозволить їм вийти на ринок без необхідності інвестувати в повномасштабне виробництво», — відзначають розробники комбайну.

Виконано за допомогою Disqus