Японці продають український мед під своєю торговою маркою

1 жовтня 2018 902 0
Японці продають український мед під своєю торговою маркою
pixabay.com

Соняшниковий мед, вироблений в Україні, фасують у Японії та продають у інтернет-магазині японської компанії Kato Brothers Honey Co. Про це повідомляє Delo.UA.

Представники компанії відвідали Україну, аби познайомитися з виробниками продукції.

«Японським виробникам дуже важливо познайомитися безпосередньо з пасічниками. Це особливість ділової культури. В Аргентині вони знають своїх контрагентів по всій вертикалі — від трейдера до вулика», — пояснював мету зустрічі голова ФГ «Апіс Україна»  Віталій Нагорнюк.

Наразі господарство є одним з основних експортерів українського меду в Японію.

За словами директора департаменту продажів і закупівель компанії Kato Brothers Місаші Ойя, Японія споживає близько 51 тис. т меду в рік, з яких лише 5% — з японських пасік.

Близько 70% імпортується з Китаю, але за останні 10 років його частка помітно скоротилася.

«Японці надають перевагу натуральному медові. Тому через проблем з якістю виробництва, а іноді і фальсифікацією китайської продукції, український мед як раз до речі», — пояснив віце-президент «Спілки пасічників України» з міжнародних питань Андрій Бажин.

Імпортувати український мед компанія почала у 2014 р. з 19 т. У 2017 р. ця цифра вже сягнула 96 т.

За словами Віталія Нагорнюка, в Японії немає обмежень на ввезення меду. Однак у японських покупців досить жорсткий вхідний контроль, хоча вартість закупівлі більш приваблива.

П'ятий ювілейний випуск щорічного інфографічного довідника «Агробізнес України» за 2017/18 МР вже доступний в режимі онлайн.

Виконано за допомогою Disqus