Італійці розробили трактор, що працюватиме на водні

7 жовтня 2018 129 0
Італійці розробили трактор, що працюватиме на водні
Traktorist.ua

Італійський дизайнер Лоренцо Маріотті розробив концепцію самохідного електричного трактора, що буде працювати на водневому паливному елементі. Розробка, яку дизайнер планує назвати H202, буде мати дистанційне керування, OLED та лазерні лампи, розширену активну безпеку, а також буде націлена на оптимізацію робочого часу та співпрацю з користувачем. Про це повідомляє Traktorist.ua з посиланням на designboom.com.

Трактор майбутнього можна буде заряджати від електромережі на фермі, або використовуючи бездротовий індукційний зарядний пристрій. Водночас, водень можна отримати з метану, виробленого анаеробними котлами на фермі з органічних залишків.

H202 матиме розширене автономне управління, яке зможе цілодобово виконувати складні та повторювані задачі. Управління тракторами буде тісно інтегровано з виробничим планом ферми, та буде використовувати великі бази даних про метеоумови, культивацію, ґрунт, а також оптимізувати час та ресурси. Задачі, що не потребують втручання фермера, можуть бути запрограмовані до виконання у нічний час.

Весь перелік опцій та можливостей H202 є частиною концептуального конкурсу, що передбачає ідеї для сільгосптехніки на 2040 р.

Виконано за допомогою Disqus