ГПУ і Нацполіція перешкоджають інвестуванню в портовий бізнес

11 жовтня 2018 349 0
ГПУ і Нацполіція перешкоджають інвестуванню в портовий бізнес
wikipedia.org

Сьогодні близько 200 співробітників заблокованого підприємства Risoil планують вийти на мітинг до Одеської обласною прокуратури. Про це повідомляє Latifundist.com з посиланням на «Бізнес-Варта».

Нагадаємо, що на Risoil Terminal відбувається спроба вилучення майна співробітниками Генеральної прокуратури і поліції.

У громадській організації відзначають, що генпрокуратура, Нацполіція і митниця перешкоджають інвестуванню від швейцарського підприємства Risoil. Підозру викликала діяльність одного з експортерів, але правоохоронці заблокували роботу всього зернового терміналу Risoil.

«Під загрозою інвестиційний проект на суму понад $70 млн. Основні потужності компанії розташовані в порту Чорноморськ, з 5 жовтня робота на Risoil зупинилася через незаконні обшуки ГПУ. Навіть незважаючи на те, що термінал не є фігурантом справи», — йдеться в повідомленні.

У компанії звернулися до АМПУ та митниці з проханням не видавати дозвіл правоохоронцям на незаконний вивіз майна, але відповіді немає. Є листування, що підтверджує, як співробітники прокуратури видають інструкції митним і прикордонним органам з вимогою заблокувати діяльність Risoil.

Risoil робить все можливе, щоб клієнти компанії не постраждали.

«Дії правоохоронців можуть призвести до фінансових збитків не тільки підприємства, а й економіки України в цілому. Така ситуація буде мати негативні наслідки для інвестиційного клімату країни та ще раз порушить імідж України як правової держави», — додають в організації.

«Бізнес-Варта» направила звернення до Генеральної прокуратури та НАБУ з вимогою розібратися з безпрецедентною діяльністю правоохоронних органів Одеської області.

Це справа буде розглянута на III Антирейдерському форумі, який відбудеться в Києві 27 листопада.

Виконано за допомогою Disqus