Польща влаштовує незаконні перевірки української малини на кордоні

12 жовтня 2018 771 0
Польща влаштовує незаконні перевірки української малини на кордоні
pixabay.com

На польському кордоні українській малині, що експортується, влаштовують додаткові перевірки. Як зазначили в Асоціації «Укрсадпром», ці перевірки є незаконними. Про це повідомила прес-служба Асоціації.

«Протягом останніх двох тижнів, фітосанітарними органами Республіки Польща здійснюються додаткові перевірки вантажівок, які перевозять малину з України, в т.ч. заморожену, незважаючи на наявність повного комплекту товаросупровідних документів», — ідеться в повідомленні Асоціації.

Експерти додають, що у межах зазначених перевірок, здійснюється відбір зразків для проведення лабораторних досліджень, строк проведення яких займає від трьох до десяти днів. Весь цей час, вантажі блокуються на кордоні, в результаті чого українські експортери несуть додаткові витрати, а експортна діяльність стає збитковою.

За даними Асоціації «Укрсадпром», такі дії фітосанітарних органів Республіки Польща здійснюються, незважаючи на надані профільним Міністерством Республіки Польща представникам Посольства України в Республіці Польща запевнення, що заклики польських фермерів не впливають на діяльність Міністерства, зокрема, в питанні здійснення перевірок української сільгосппродукції.

П'ятий ювілейний випуск щорічного інфографічного довідника «Агробізнес України» за 2017/18 МР вже доступний в режимі онлайн.

Виконано за допомогою Disqus