Через нестачу води Крим втратить 65% врожаю

15 жовтня 2018 712 0
Потріскана земля
Kurkul.comПотріскана земля

Через припинення подачі прісної води на тимчасово окупований Крим на півострові висихають пасовища, що призводить до скорочення поголів’я сільськогосподарських тварин. А недостатній полив у поєднанні з посухою призведе до загибелі 60-65% врожаю овочевих і фруктових культур. Про це повідомляє Agroday.com.ua.

У звіті російських фахівців, опублікованому у Facebook народним депутатом України? координатором групи «Інформаційне опір» Дмитром Тимчуком, міститься довгостроковий аналіз наслідків припинення подачі прісної води на півострів.

За даними Дмитра Тимчука, незважаючи на заходи по стабілізації обстановки, ситуація з водопостачанням окупованого півострова набуває загрозливого характеру для промисловості і сільського господарства анексованого Криму.

Згідно прогнозу російських фахівців, уже тепер на деяких працюючих підприємствах порушується технологічний цикл, який передбачає забір великих обсягів технічної води.

Зокрема, за словами нардепа, група експертів НДІ міністерства оборони РФ, яка вивчала причини аварії на «Кримському титані» в Армянську, підтвердила версію про порушення технологічного циклу на підприємстві через брак води.

На думку російських аналітиків, крім техногенних катастроф через відсутність достатньої кількості води Криму загрожують епідемії серед населення і худоби та погіршення екології.

Виконано за допомогою Disqus