Фермери не можуть поділити урожай соняшнику

18 жовтня 2018 700 0
Фермери не можуть поділити урожай соняшнику

У селі Веприк Київської області фермери не можуть поділити урожай соняшнику. Засіяв поле один фермер, викосив вночі інший. У результат конфлікту одна людина потрапила до лікарні. Про це повідомляє Сегодня.

Селяни постали на захист фермер Леоніда Кельвіча, який посіяв соняшник. На допомогу фермеру Олегу Коломійцю, якого звинувачують у тому, що він викосив соняшник, прийшли озброєні молодики.

Селяни розповідають, що урожай у них забирали силою. Одного з чоловіків збила машина зі скошеним соняшником, коли її намагалися зупинити.

Леонід Кельвіч господарює на полі з початку року. У учасників АТО скупив паями 75 га, за які зараз і йде суперечка. Але щойно соняшники дозріли, чужі комбайни вночі зібрали близько 60 т насіння. А це, приблизно, 0,5 млн грн.

Олег Коломієць запевняє ― ці 75 га, перш ніж їх передали бійцям АТО, він орендував у держави.

Обоє чоловіків звернулися до суду, аби з’ясувати чия ж земля. На поле спочатку наклали арешт, але згодом суд постановив: розпоряджатися врожаєм і землею має право той, хто сіяв соняшник ― Леонід Кельвіч. Зараз він намагається повернути незаконно зібраний соняшник, написав до поліції заяву про крадіжку частини врожаю.

Виконано за допомогою Disqus