Технологія Бардина-Чикалюка дозволила встановити рекорд з урожайності сорго

23 жовтня 2018 318 0
Технологія Бардина-Чикалюка дозволила встановити рекорд з урожайності сорго

У цьому сезоні до Книги рекордів України внесли нове досягнення — рекордний урожай сорго. Встановлення рекорду стало можливим завдяки  використанню «Технології Бардина-Чикалюка вирощування сорго», розробленої спеціалістами ТОВ «НВТ «УКРСОРГО» з використанням препаратів «UKRAVIT». Про це повідомляє прес-служба UKRAVIT.

Нагадаємо, рекорд урожайності сорго в Україні встановили у ПП «Тимбай» на Київщині. Урожайність склала14,43 т/га. Для порівняння, середня врожайність зерна сорго по Україні — 3,5 т/га.

За словами генерального директора ТОВ «НВТ «УКРСОРГО», к.б.н. Ярослава Бардина, сорго — перспективна для України культура; вже сьогодні вона є найближчим конкурентом зерновій кукурудзі. Однак для досягнення максимальної врожайності цієї культури необхідно дотримуватись розробленої технологію вирощування.

«У розробці технології вирощування сорго ми використали препарати виробництва ГК «UKRAVIT», а саме — гербіцид Варяг, інсектицид Хлорпірівіт-Агро та десикант Десикант. Вони відповідають найвищим світовим стандартам якості і забезпечують культурі максимальний захист від шкідливих організмів. Господарства, які частково або повністю перейшли на цю технологію вирощування, вже сьогодні отримують врожай від 6 до 12 т/га. Однак ми не збираємося зупинятися на досягнутому: мета ТОВ «НВТ «УКРСОРГО» спільно з «UKRAVIT» — досягти врожайності не менше 20 тонн з гектара вже у 2019 р. Для цього ми спільно продовжуємо працювати над інноваційними системами захисту цієї культури», — зазначив Ярослав Бардин.

Виконано за допомогою Disqus