Мін’юст пояснив свою позицію щодо зміни керівництва Аграрної партії

23 жовтня 2018 140 0
Мін’юст пояснив свою позицію щодо зміни керівництва Аграрної партії
agroparty.org.ua

Мін’юст пояснив свою позицію щодо змін у керівництві Аграрної партії, відображених у реєстрі та прокоментував звинувачення з боку Віталія Скоцика на адресу першого заступника Міністра юстиції Олени Сукманової, яку він звинувачує у потаканні «політичному рейдерству».

Докладніше про перебіг скандалу всередині АПУ читайте у матеріалі «Бунт в Аграрній партії – в чому причини?»

Про це AgroPolit.com у ексклюзивному коментарі повідомила прес-служба міністерства.

У Мін’юсті повідомили, що 12 вересня 2018 р. до них надійшли документи для державної реєстрації змін у складі керівних органів Аграрної партії України, зокрема, щодо обрання Юрія Крутька головою цієї партії. За місяць,18 жовтня було прийнято рішення про державну реєстрацію змін, оскільки поданий перелік документів відповідав вимогам Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» та Закону України «Про політичні партії в Україні».

«Хочемо зазначити, що Віталій Скоцик звертався до Мін’юсту з інформацією про нібито підробку документів та фальсифікацію проведення позачергового з’їзду партії 12 вересня 2018 р. Вважаємо за необхідне наголосити, що Міністерство юстиції України не наділене повноваженнями оцінки достовірності такої інформації та реагування на заяви і повідомлення про вчинені, зокрема, кримінальні правопорушення. Оскільки це є виключною компетенцією відповідних правоохоронних органів, Мін’юст звернувся до МВС України для вжиття необхідних заходів, відповідно до вимог чинного законодавства», — заявили у міністерстві.

Виконано за допомогою Disqus