Вінницьким аграріям вийти на ринок ЄС допоможе Румунія

28 вересня 2015 53 0
Вінницьким аграріям вийти на ринок ЄС допоможе Румунія
Кurkul.comВінницьким аграріям вийти на ринок ЄС допоможе Румунія

У Яссах, які розташовані за 20 км від українсько-молдовського кордону, будуються логістичні склади. Вінницькі аграрії зможуть користуватися послугами бази на пільгових умовах, пише «Вінниця Daily».

Проект «Трансагрополіс» реалізує за гроші Європейського Союзу Ясський повіт Румунії. Вінницька область, яка підписала з Яссами договори про співробітництво, є співучасником проекту.

Проект передбачає, що вінницькі підприємці зможуть розміщувати свою продукцію на складах за пільговими цінами. В основному, це продовольство, яке у надлишку виробляється в області, — яблука, цукор, гречка, мед. Також європейці вже зацікавлені у закупівлі молочної та м'ясної продукції.

Географія країн, які на сьогодні висловлюють зацікавленість у вінницьких товарах, — Словенія, Словаччина, Болгарія, Чехія, Угорщина.

18 підприємств у складі делегації відправиться у Румунію із метою вивчити умови надання цієї послуги.

Також у рамках проекту для них пройдуть навчання з приводу правил митної та податкової систем в ЄС.

«Що стосується світових брендів, то для наших підприємств це буде 50% знижка на оренду площ і складських приміщень і будуть спеціальні митні брокери, які обслуговуватимуть безкоштовно», — сказав перший заступник губернатора Вінницької облдержадміністрації Андрій Гижко.

На сьогодні проект «Трансагрополіс — підтримка транскордонного агробізнесу», у реалізації якого Вінниччина є партнером, знаходиться на завершальній стадії. Загальна вартість проекту становить понад €5 млн. Будівництво складів обійшлося в понад €3 млн. Планується, що проект запрацює наступного року.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою