Шеремета розповів, коли фермерам видаватимуть дотації на гектар

6 листопада 2018 446 0
Шеремета розповів, коли фермерам видаватимуть дотації на гектар
pngtree.com

У Мінагрополітики анонсували, що механізм надання фермерам державної підтримки на гектар землі та на працівників запрацює найближчим часом.

Наразі міністерство доносить фермерам інформацію про механізм надання такого виду допомоги.

Таку інформацію на прес-конференції у вівторок озвучив заступник міністра аграрної політики і продовольства України з питань фермерства Віктор Шеремета, пише Agronews.

«Через годину у цьому залі ми збираємо представників областей, директорів обласних філій, керівників обласних організацій фермерів і їм доносимо цей порядок, пояснюємо… Тобто фермер приходить у обласне відділення, подає заявку, подає перелік документів тих спрощених і вони формують реєстр, подають і фонд оплачує», — пообіцяв Віктор Шеремета.

За його інформацією, попередні підрахунки Мінагрополітики говорять про те, що на сьогоднішній день на отримання державної допомоги на гектар зможуть претендувати близько 2 тис. фермерських господарств. Він нагадав, що дана дотація буде виділятися лише новоствореним господарствам, яким за законом вважається господарство, що існує не більше трьох років.

Також Шеремета запевняє, що на дотацію на працівників фермерських господарств можуть претендувати всі 30 тисяч фермерських господарств України.

«По дотації на члена господарства там практично усі 30 тисяч фермерських господарств можуть розраховувати на цю підтримку, якщо вони подадуть документи. Але для крупного господарства 30 тис. грн  — це не гроші і вони не будуть претендувати, а от для маленького господарства 30 тис. грн — це тонна солярки і можливість повністю на рік забезпечити себе дизельним пальним, для них цей вид допомоги буде цікавим», — вважає Віктор Шеремета.

Виконано за допомогою Disqus