Найбільший вітчизняний виробник лохини експортував тисячу тонн ягід до Європи

12 листопада 2018 1827 0
Найбільший вітчизняний виробник лохини експортував тисячу тонн ягід до Європи
pixabay.com

Господарство ТОВ «Бетек», що на Житомирщині цього року експортувало до Європи близько 1 тис. т лохини. Про це повідомив начальник комерційного відділу ТОВ «Бетек» Андрій Борисенко, передає Укрінформ.

«На площі 325 га у Новоград-Волинському районі ми вирощуємо тільки лохину і в нас зараз найбільша в Україні й одна із найбільших плантацій у Європі. Експортом до європейських країн займаємося більше трьох років. Маємо партнерів у Голландії, Німеччині, Бельгії та Великобританії. Цього року зібрали близько тисячі тонн лохини. Всю свіжу продукцію одразу експортуємо», ― розповів Андрій Борисенко.

За його словами, продукція сертифікована і безпечна для споживача. Земля, на якій вирощується лохина, визнана екологічно чистою.

Для вирощування лохини Житомирську область вибрали не випадково. Вона виявилася найбільш сприятливою.

«Вирощування будь-якої культури ― це дуже складний процес. Земля, вода, кліматичні умови та людський ресурс ― основні чотири фактори, які впливають на розвиток бізнесу в ягідництві. Наш регіон більш континентальний, і якщо порівняти із основним конкурентом у цій сфері, Польщею, то у нас більше сонця, тому ягода солодша. Тобто, це одна із суттєвих переваг», ― додав Андрій Борисенко.

За його словами, наразі компанія шукає інші альтернативні культури, вирощуванням та реалізацією яких планує займатися згодом.

Виконано за допомогою Disqus