Робот збирає у 4 рази менше помідорів, ніж людина

18 листопада 2018 102 0
Збиральник помідорів від Panasonic
Gizmodo.co.ukЗбиральник помідорів від Panasonic

Спеціалісти лабораторії робототехніки Panasonic виявили, що роботи, які були створені для збирання томатів, виконують свою роботу з похибками і потребують удосконалення. За годину робот назбирав загалом 180 овочів, коли професійний збиральник, людина, збирає 800. Про це повідомляє Agroxxi.ru.

У ході тестування роботу вдалося зібрати в один кошик тільки 10 помідорів за годину, бо більшу частину врожаю він випустив на підлогу. Загалом, робот збирає 180 томатів на годину.

Модель робота обладнана двома камерами Panasonic Lumix: одна необхідна для сприйняття кольору, а друга дозволяє знайти стиглий томат, навіть якщо він захований за листям. Для збору овочів використовуються спеціальні петлі. Робот може пересуватися, як по підлозі, так і по рейках між рядками рослин.

Блок зі штучним інтелектом для обробки інформації містить 10 тис. зображень томатів, щоб робот міг навчитися розпізнавати плоди, які необхідно зібрати.

Після того, як робот бачить стиглий помідор на гілці, він переміщує свою «руку» до нього, захоплює томат петлею та відправляє його в спеціальний жолоб.

Виконано за допомогою Disqus