Розробка вінницьких науковців взяла бронзу на міжнародному конкурсі

18 листопада 2018 235 0
Представники Вінницького національного аграрного університету на конкурсі бізнес-ідей «STARTUP-ПРОЕКТ»
FacebookПредставники Вінницького національного аграрного університету на конкурсі бізнес-ідей «STARTUP-ПРОЕКТ»

Науковці та студенти Вінницького національного аграрного університету взяли участь у Міжнародному молодіжному конкурсі бізнес-ідей «STARTUP-ПРОЕКТ». Третє місце посіла розробка GETECO або «Автоматизована гідроферма з можливістю віддаленого керування». Про це повідомляє Vezha.vn.ua.

Розробка вінничан полягає у створенні автономної та роботизованої ферми з використанням методу гідропоніки. Це забезпечує вдвічі пришвидшений ріст і повноцінний розвиток рослини, при цьому збільшуючи врожайність продукту на 50-60%.

Команда розробників потрапила у фінал та отримала «бронзу» за свою бізнес-ідею. Переможці везуть до України визнання вітчизняних інноваційних розробок.

Конкурс «STARTUP-ПРОЕКТ» спрямований на розвиток підприємницької ініціативи та креативного мислення, навичок бізнес-моделювання та проектування, а також перевірку реалістичності ідей.

Проекти оцінювало міжнародне журі, до складу якого увійшли представники ділових кіл та бізнес освіти з країн Східного партнерства та ЄС.

Загалом, на конкурсі було представлено 87 проектів від учасників з України, Вірменії, Латвії, Казахстану, Молдови, Росії, Білорусі та Грузії. У другий етап змагань потрапили лише 18 проектів, три з яких від Вінницького національного аграрного університету.

Виконано за допомогою Disqus