ISO розробила перші в світі стандарти для безпілотників

25 листопада 2018 54 0
Безпілотник
Pixabay.comБезпілотник

Міжнародна організація по стандартизації (ISO) 21 листопада представила перші глобальні стандарти для дронів. Про це повідомляє Agrarii-razom.com.ua.

Міжнародний стандарт оприлюднено на сайті організації та відкритий для проведення громадських консультацій. Фахівці, науковці, бізнесмени, а також усі охочі мають можливість подати свої коментарі до 21 січня, які будуть враховані в остаточній редакції та затверджені в США, Великобританії та усьому світі в 2019 р.

Відповідні стандарти вимагають дотримання «зон без польотів». У документі пропонують впровадити технології геозахисту для унеможливлення проведення польотів в обмежених зонах. Також повідомляється, що оператори повинні дотримуватися правил польотів, навчання і технічного обслуговування літальних апаратів.

Завдяки жорстким правилам безпеки нові стандарти дозволять заохочувати більше організацій до впровадження у виробництво безпілотних технологій. Наразі половина інцидентів з повітряним рухом включає участь безпілотників. Стандарти необхідні для поліпшення практично будь-якої галузі.

Опублікований набір стандартів буде першим з чотирьох, які стосуються безпілотників. Наступні три набори включатимуть вимоги технічних специфікацій, виготовлення і управління БПЛА.

Виконано за допомогою Disqus