Україні загрожує введення воєнного стану

26 листопада 2018 162 0
Україні загрожує введення воєнного стану

На позачерговому засіданні Верховної ради в понеділок 26 листопада буде розглянуто можливість запровадження в Україні воєнного стану. Ініціатором рішення виступив Петро Порошенко.

«Звертаюся до Верховної Ради з проханням зібратися на позачергове засідання. Повірте, сьогодні є всі підстави так реагувати. Сподіваюся, завтра Верховна Рада прийме, не відкладаючи, відповідальне рішення. Завтра більшість чекаю у ВР на прийнятті рішення», ― заявив він.

У разі, якщо парламент проголосує за введення воєнного стану, його запровадять на строк у 60 днів ― саме такий термін просить ухвалити президент.

Введення воєнного стану пов’язане із загостренням ситуації в Азовському морі, де в неділю 25 листопада сталось зіткнення між військово-морськими силами Росії та України, внаслідок якого ворожим флотом відбулось захоплення 2 українських малих броньованих артилерійських катерів та одного буксира, що прямували з Одеси до Маріуполя.

На борту українських кораблів знаходяться 23 військовослужбовці, 6 з яких зазнали поранень внаслідок бойових дій. Двоє перебувають у тяжкому стані, повідомляють українські медіа. Зараз зв’язку з екіпажами немає.

Виконано за допомогою Disqus