Голова Держпродспоживслужби не задоволений її роботою

28 листопада 2018 483 0
Голова Держпродспоживслужби не задоволений її роботою

Голова Держпродспоживслужби Володимир Лапа зазначив, що він не задоволений результативністю роботи служби. Про це він повідомив під час панельної дискусії про фальсифікації молочної продукції на конференції Молочний бізнес-2018, передає Інфагро.

«Щодо результативності роботи Держпродспоживслужби. Чи задовольняє вона мене. Ні, зараз вона мене не задовольняє. Але системна робота почалася тільки влітку цього року, коли прийняття згаданого Закону надало нам можливість здійснювати перевірки», — наголосив Володимир Лапа.

Він наголосив, що Держпродспоживслужба не проводить ніяких «рейдів» по ​​перевірці продуктів.

«Ми ведемо системну роботу. Закон України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, кормах, побічних продуктах тваринного походження, здоров'я і благополуччя тварин» набув чинності 4 квітня поточного року», — зазначив голова Держпродспоживслужби.

Так, Урядом вже затверджена періодичність планового контролю, який буде вже проводитися не раз в два-три роки, а, наприклад, для підприємств торгівлі — раз на півроку. Таким чином, вже можна проводи перевірки не лише після скарги споживачів, а і проводити планові перевірки.

«Чи є у мене відчуття, що всі перевірки закінчуються тим результатом, яким вони повинні закінчуватися? Ні. Такого відчуття у мене немає. Але я вважаю, що більшість перевірок закінчується адекватно», — підкреслив Володимир Лапа.

За його словами, незважаючи на те, що системна робота ведеться місяців, результати непогані.

Виконано за допомогою Disqus