Арніка в 2019 році планує експортувати 70 тисяч т органічної продукції

30 листопада 2018 78 0
Андрій Пилипченко, засновник і керуючий агропромислової групи «Арніка»
Андрій Пилипченко, засновник і керуючий агропромислової групи «Арніка»

У 2019 р. агропромислова група «Арніка» планує направити на експорт 70 тис. т органічної продукції. Таким чином компанія дотримується своєї стратегії протягом 5 років стати найбільшим органічним агрохолдингом Європи.

Про це повідомив засновник і керуючий агропромислової групи «Арніка» Андрій Пилипченко в ході 2-го Щорічного форуму українського агробізнесу, передає Latifundist.com.

Наразі компанія обробляє 20 тис. га, з яких 15,4 тис. га під органічним виробництвом. Причому, холдинг є сьогодні найбільшим постачальником органіки з України до Швейцарії.

«У минулому сезоні ми поставили на зовнішні ринки 10 тис. т агропродукції, ставши за визнанням Єврокомісії найбільшим постачальником власної органічної продукції. Цього року ми законтрактовані на 32 тис. т, а вже в наступному намір вийти на 70 тис. т», — розповів засновник компанії.

Також Андрій Пилипченко назвав основні чинники успіху в органічному виробництві.

«Ми не використовуємо засобів захисту рослин, добрив. У органіці вкрай важливо дотримуватися сівозміни. Також це обробки. У класиці їх може 3-4, в нашому випадку кількість досягає 15-20. Крім того, дуже важливо налаштувати правильне зберігання органічної продукції», — зазначив він.

Ще одним фактором успіху, на його думку, є правильно підібрана команда.

«Чи не ключовий фактор — робота з персоналом. «Арніка» — молода компанія. Більшість з наших топ-менеджерів люди до 30 років. При цьому велика їх частина не пов'язана з сільським господарством. Ну, і не можна забувати про фінансову мотивацію для персоналу. У органіці багато ручної важкої праці. Це непроста робота і вона вимагає додаткової мотивації», — сказав Андрій Пилипченко.

До основних же проблемам розвитку органічної галузі, за словами засновника органічного агрохолдингу, відносяться невизначеність щодо ГМО-продукції, ризики запуску зрошувальних систем, а також логістичні проблеми. Андрій Пилипченко додав, що розвитку експорту органіки з України також перешкоджає обмежена кількість в портах сертифікованих елеваторів для зберігання такої продукції.

Виконано за допомогою Disqus