Обласні асоціації фермерів вимагають подовжити мораторій на продаж землі (відеозвернення)

13 грудня 2018 406 0
Обласні асоціації фермерів вимагають подовжити мораторій на продаж землі (відеозвернення)

Фермери з усієї України звернулися до депутатів із вимогою продовжити мораторій на продаж землі. Відеозвернення опублікував голова комітету Асоціації фермерів та приватних землевласників України Іван Слободяник на своїй сторінці у Facebook.

«Зараз, якщо оголосити продаж землі, кримінальний капітал накопичений кинеться на покупку землі, і наша молодь, наші фермери, наші приватні землевласники втратять можливість розвивати свої господарства, втратять можливість працювати на своїй землі. Доведеться їхати на чужину», — наголошує голова Асоціації фермерів Миргородського району Полтавської області Віктор Галич.

Голова Асоціації фермерів Тернопільської області Євген Дуфанець переконаний, що наразі відкривати ринок землі не можна з кількох причин:

  • немає законодавчого забезпечення щодо функціонування ринку землі;
  • війна у країні;
  • держава не вирішила ті питання, які повинна були вирішити протягом останніх 10 років.

«Всім зрозуміло, що саме аграрні холдинги лобіюють відкриття ринку землі. Акумулюючи велику кількість грошей і маючи доступ до дешевих кредитів за кордоном, вони зможуть скупити величезну кількість землі, і цим самим будуть впливати, як на політику, так і на продовольчу безпеку України», — вважає голова Асоціації Фермерів Житомирської області Олександр Шегеда.

Фермери Чернігівської області погрожую мітингом у Києві, якщо депутати проголосують за скасування мораторію

За словами Івана Слободяника, відкриті листи підписали всі обласні асоціації фермерів.

«Ми не проти цивілізованих ринкових відносин, але в умовах розбалансованої правоохоронної системи, в умовах несправедливих судів, корумпованого держгеокадастру та відсутності доступу до фінансів — ні про який цивілізованих ринок не може йти мова! Це буде «дикий ринок землі», яких поставить під загрозу знищення саме невеликих виробників — саме фермерів!», — підсумував Іван Слободяник.

Виконано за допомогою Disqus