Фермери придбали авто для спецпризначенців на Сході

15 грудня 2018 440 0
Авто Volkswagen
Kypur.netАвто Volkswagen

Завдяки спільним зусиллям фермери й громадські діячі з Кіровоградщини, а також з Черкас і Львова згуртувались і придбали автомобіль Volkswagen Transporter Т4 для однієї з груп кропивницького 3-го окремого полку спецпризначення імені Святослава Хороброго. Це вже 11 машина, що завдяки фермерам відправиться на Схід. Про історію придбання буса розповів бобринецький фермер й волонтер Олексій Цокалов, повідомляє Kypur.net.

У пошуку і доставці автівки з Польщі допоміг учасник Євромайдану Іван Раповий зі Львова. Після поранення він лікувався у Польщі, знає польську мову, діаспору. Оскільки Олексій Цокалов від Майдану підтримує з чоловіком зв’язок, звернувся по його допомогу.

Автівку знайшли у колеги-фермера. Це був бус, який Іван Раповий довіз з містечка на кордоні Польщі й Німеччини до українського кордону.

«Коли зробили перший позашляховик, сподівалися, що він врятує життя хоча б одному. Але нам зателефонували хлопці зі Сходу, й розповіли, що завдяки тому Land Rover врятували життя 12 воякам. Машиною вибралися з ускладненої ділянки фронту. Сьогоднішня презентація — це констатація, що ще є люди, які допомагають», — відзначив Олексій Цокалов.

Загалом купівля, ремонт і транспортуванням обійшлося близько у $5 тис. На пропозицію Олексія Цокалова до ініціативи долучилися фермери Микола Панасюк, Віктор Романюк, Микола Пелиш з Бобринця, Ігор Неофіта та його колеги з Добровеличківки, а також фермер з Черкас, який попросив не афішувати власної участі. Ремонт Volkswagen здійснили фахівці Бобринецької техстанції.

«Наша фермерська участь розпочалася з перших днів Майдану, коли відбулося побиття дітей. Ми були в тих подіях і відтоді наша участь не припиняється», — розповів Ігор Неофіта з села Гаївка Добровеличківського району.

Машина надійна, має утеплення, працює на дизпаливі, тому економна. Авто може використовуватись, як для господарських потреб, так і для перевезення поранених чи виїзду на завдання.

Виконано за допомогою Disqus