На Житомирщині вирощують 70% українських хмелепродуктів

1 жовтня 2015 179 0
На Житомирщині вирощують 70% українських хмелепродуктів
Vkurse.uaНа Житомирщині вирощують 70% українських хмелепродуктів

Українсько-німецьке підприємство ТОВ «Хопштайнер Україна» 12 років вирощує хміль на Житомирщині. Сьогодні воно вирощує та переробляє близько 70% від загальної кількості хмелепродуктів в Україні, пише «Житомирщина».

«Підприємство «Хопштайнер Україна» заснувало сільськогосподарське підприємство «Союз хмелярів та пивоварів», яке розташоване у селі Карпівцях Чуднівського району. Хміль для підприємства вирощують також у господарствах Олевського, Черняхівського, Червоноарміського районів, а також декілька підприємств Львівської області. Загальна площа, на якій вирощують хміль у Житомирській області, становить близько 300 га. У Карпівцях знаходиться цех грануляції хмелю», — розповідає головний директор ТОВ «Хопштайнер Україна» Микола Михайлов.

За його словами, спільно з підприємством «Вертокиївка — Хміль» за рік переробляють близько 330 т хмелю та близько 230 т сировини виготовляють на продаж. Переважна кількість виробленого хмелю реалізується за кордон: до Чехії, Великобританії, Монголії, Китаю та країн пострадянського простору.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою