Фермер з Волині отримав породистих овець за участь у телешоу

18 грудня 2018 134 0
Фермер з Волині отримав породистих овець за участь у телешоу

Фермер з Волині Олександр Джус виграв у телешоу «Громада на мільйон» 30 овець породи Мериноландшаф. Про це повідомляє Український кризовий медіа-центр.

У телешоу каналу 1+1 «Громада на мільйон» брала участь Княгининівська об'єднана громада Волинської області. Фермер з громади виграв подарунок за перемогу у змаганні, що було окремим елементом передачі. Тоді громади отримали завдання знайти фермера, який за 7 днів зможе збудувати кошару для головного призу конкурсу — 30 породистих овець. Олександр Джус впорався із завданням. Тварин подарував йому власник ФГ «Меринос-Захід» Дмитро Огньов.

«Треба зробити все, щоб тваринам було комфортно. На фермах для овець особливих умов не потрібно: повітря, чиста вода», — говорить Дмитро Огньов.

Саме на цій фермі учасники проекту «Громада на мільйон» виконували завдання Дмитра, тут Олександр Джус згодом проходив двотижневу практику.

«Сьогодні вівцям від 5 до 6 місяців. І вже через 4-5 місяців вони будуть готові до зведення з баранами. Матері завезені з Австрії та Німеччини. Ми виростили цих ягнят спеціально для Олександра, і сьогодні вони вже поїхали у новий дім», — говорить Дмитро Огньов.

На фермі Олександра Джуса вже є півсотні овець романівської породи у селі Княгининок Луцького району Волинської області.

Олександр Джус розповідає, що його ферма подібна до господарства Дмитра Огньова, проте вона менша. До кошари автоматично подається вода і кормушки зроблені за такою ж системою.

«Ще коли починалася «Громада на мільйон» ми уже будували по-трошки. І для цих овець, що ми отримуємо — стайня готова. А наступного року будемо розширюватися, бо цього буде мало», — продовжує Олександр Джус.

Зараз 30 овець породи Мериноландшаф уже освоїлися на новій фермі. Чоловік каже, що тваринки без проблем перенесли дорогу і почуваються добре.

Господар не припиняє будувати плани. Щоб розводити далі породу, треба купити ще барана, а потім думати про розширення ферми для утримання потомства.

Виконано за допомогою Disqus