Дерегуляція в АПК запрацювала — думка

2 жовтня 2015 50 0
Дерегуляція в АПК запрацювала — думка
Latifundist.comДерегуляція в АПК запрацювала — думка

Чим більше паперів, тим більше корупції. Паперова тяганина часто ускладнює ведення бізнесу і змушує аграрний сектор страждати і знижувати показники.

Експерт аграрного права Дмитро Симашко розповів AgroNews про те, як він оцінює ефективність проекту «Дерегуляція проти корупції», під час якого вперше проведено обговорення потреб малого та середнього агробізнесу в Україні за участю представників влади, наукових установ, експертів та фермерів.

«Ми реалізуємо цей проект всього 2 місяці, але вже побували в 10 областях України, поспілкувалися з фермерами. У нас вже є напрацювання декількох законопроектів, які найбільш часто піднімалися в обговоренні фермерами на наших круглих столах. Зараз у нас є більше 100 ініціатив, які ми обговорюємо і фільтруємо на предмет відповідності законодавству і на предмет відповідності міжнародному праву, вимогам головних імпортерів української продукції», — сказав він.

Також він додав, що робота у цьому напрямку буде продовжувтися, щоб змінити законодавство, внести доповнення до наказів Міністерства аграрної політики та продовольства України, у постанови Кабінету Міністрів України, до законів щодо спрощення процедур, отримання дозвільних документів або ж переведення їх у режим добровільності.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою