Астарта-Київ розробляє проект по роботизації ферм

24 грудня 2018 295 0
Астарта-Київ розробляє проект по роботизації ферм
Traktorist.ua

Агропромисловий комплекс «Астарта-Київ» планує запровадити інвестпроект з роботизації ферм. Про це повідомив повідомив керівник відділу тваринництва «Астарта-Київ» Михайло Травецький, передає Traktorist.ua.

В Україні вже запроваджено 4-5 таких проектів, а ще близько 10 вже в роботі. В Білорусії вже функціонує близько 30 роботизованих ферм.

«Якщо раніше на доїння тварини витрачалося до 15 хвилин, то зараз робот справляється з цим завданням за 6 хвилин. Ще 5-10 років тому окупність одного робота становила мінімум 25 років. А сьогодні — менше 10 років. І це вже досить серйозні машини», — зазначив Михайло Травецький.

На виставці EuroTier 2018 Михайло Травецький зацікавився роботами компаній DeLaval, GEA Westfalia та Lely, яка є світовим лідером в роботизації.

«Моєю метою було подивитися, наскільки активно розвивається роботизація на молочних фермах. Якщо раніше нам показували роботів, які можуть доїти 40 корів, то сьогодні ця кількість збільшилася вже до 75. Також цікаво було подивитися на роботизовані доїльні зали, де контроль здійснює тільки один оператор. Тварини будуть самі заходити, самі підключатися, тобто роботи виконуватимуть весь процес і людський фактор буде повністю виключений», — підкреслив Михайло Травецький.

Виконано за допомогою Disqus