Україна не готова до запуску ринку землі — Паламар

26 грудня 2018 187 0
Україна не готова до запуску ринку землі — Паламар

Україна абсолютно не готова до відміни мораторію на продаж землі: наявність потужної корупційної складової на рівних рівнях призведе до непрозорого «віджимання» в людей паїв, які, в свою чергу, захищатимуть майно зі зброєю в руках. На цьому наголошує голова Асоціації тваринників України Ірина Паламар.

«Сьогодні Україна абсолютно не готова до відкриття ринку землі.  Присутність потужної корупційної складової на всіх рівнях призведе до того, що в людей цю землю відбиратимуть за тіньовими схемами, і вони не матимуть змоги себе захистити», — переконана Ірина Паламар.

Фахівці АТУ зазначають, що вже сьогодні сільськогосподарська земля продається за сірими схемами, і про це відомо з відкритих джерел. Бізнес давно знайшов механізми обходу мораторію.

«При вирішенні питання «за» чи «проти» ринку сільськогосподарської землі, потрібно враховувати інтереси не лише чинних власників землі (звісно, права людей мають бути гарантовані та захищені), але й національні державні інтереси і обов’язки інтереси майбутнього покоління», — наголосила голова АТУ.

Виконано за допомогою Disqus