Заборона пальмової олії в Україні покращить стан молочної галузі — думка

2 січня 2019 197 0

Завдяки потенційній забороні використання пальмової олії в Україні вітчизняні фермери зможуть продавати молоко зі своїх ферм за конкурентною ціною.

Нещодавно лідер Радикальної партії Олег Ляшко зареєстрував у ВРУ відповідний законопроект, пише Agropolit.com із посиланням на публікацію політика у Facebook.

За словами Олега Ляшка, законопроект про заборону використання пальмової олії в Україні був прийнятий у першому читанні попри спроби президентської фракції блокувати це рішення.

«Ось вам «досягнення» нинішньої влади: рекордна кількість пальмової олії, яку завезли в Україну — 205 тисяч тонн у цьому році», — зазначив у публікації Олег Ляшко.

Нагадаємо, в травні Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроект №3871 Про внесення змін до деяких законів України щодо заборони використання пальмової олії у виробництві харчових продуктів. Ініціатором закону є Олег Ляшко, Віктор Галасюк, Віктор Вовк та Ігор Мосійчук. На думку нардепів, пальмова олія провокує рак і важкі захворювання серцево-судинної системи.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою