Сільгоспвиробники уклали 111 форвардних контрактів із Аграрним фондом

1 січня 2019 149 0
Сільгоспвиробники уклали 111 форвардних контрактів із Аграрним фондом

У рамках форвардної програми ПАТ «Аграрний фонд» сільгоспвиробники уклали 111 форвардних контрактів і законтрактували 432 тис. т зерна на суму 2,25 млрд грн. Із цього обсягу вже поставлено 415 тис. т, пише Agropolit.com.

Щороку «Аграрний фонд» закуповує близько 1 млн тонн зернових саме шляхом укладання форвардних контрактів. Основна мета спільної програми фінансування — підтримка малих та середніх агровиробників, створення зручної системи отримання коштів аграріями.

Після укладання форвардного контракту агровиробники одразу отримують 65% від загальної вартості поставки за договором. Остаточний розрахунок відбувається за ринковими цінами, які склалися на момент поставки.

«Основна відмінність форвардного контракту від банківських кредитів — ПАТ «Аграрний фонд» не вимагає додаткової застави. Заставою є зерно майбутнього врожаю, на закупівлю якого укладений контракт. Додаткова вимога від Аграрного фонду — обов’язкове страхування врожаю. Договір про страхування укладається між агровиробником та страховою компанією, Аграрний фонд виступає у якості вигодонабувача», — повідомили в компанії.

Виконано за допомогою Disqus