Аферист, що шантажував фермера, отримав 5 років тюрми

5 січня 2019 529 0
Аферист, що шантажував фермера, отримав 5 років тюрми
Аферист, що шантажував фермера, отримав 5 років тюрми

Пенсіонеру з Дергачівського району Харківської області дали термін за закінчений замах на шахрайство в особливо великих розмірах. 64-річного чоловіка визнали винним за частиною 2 статті 15 частини 4 статті 190 КК України. Про це повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області. 

Аферист вирішив розжитися за рахунок бізнесмена. Жертвою пенсіонера став 53-річний фермер із Золочева. Зловмисник призначив потерпілому зустріч, розповівши про нібито підготовлений розбійний напад на фермера і його сім'ю. 

Шахрай сказав, що знайомий з можливими нападниками і може допомогти підприємцю уникнути неприємностей. Він запропонував бізнесменові «вирішити питання» за 25 тисяч доларів. 

Потерпілий фермер звернувся в поліцію, побоюючись за своє життя і життя родини. В рамках контролю за вчиненням злочину фермер передав шахраєві обумовлену суму, після чого і затримали пенсіонера.

Інформація про загрозу життю фермера і його сім'ї не підтвердилася.  

Шахраєві дали 5 років в'язниці з конфіскацією майна. Засуджений вже мав термін за вбивство. Поки вирок не вступив в дію, оскільки триває час на апеляційне оскарження.  

Виконано за допомогою Disqus