У Росії дозволять вирощувати наркотичні рослини

15 січня 2019 65 0
У Росії дозволять вирощувати наркотичні рослини
Nsn.fmУ Росії дозволять вирощувати наркотичні рослини

Відповідно до нового урядового проекту правок до федерального закону «Про наркотичні засоби і психотропні речовини», у Росії знову почнуть вирощувати снодійний, або опійний мак (Papaver somniferum L). Це нарковмісна рослина, продукти переробки якої є основою для виробництва декількох лікарських препаратів і затребувані в харчовій індустрії, повідомляє «Росія аграрна»

Таке рішення обумовлене санкціями західних країн. У Росії зареєстровано 13 лікарських препаратів на основі опію, 9 з них включені в перелік життєво важливих. Але всі вони виробляються з імпортованих фармацевтичних субстанцій.

Тим часом міжнародний ринок цих компонентів контролюється групою всього з 10 компаній, дев'ять з яких відносяться до юрисдикції країн, які підтримали економічні санкції проти Росії. Тобто логічно зайнятися імпортозаміщенням у цьому сегменті. 

Таким чином, в законопроекті пропонується зняти заборону на вирощування на території країни нарковмісних рослин. Правда, при цьому, звичайно, повинен бути визначений порядок їх культивування для виробництва наркотичних засобів і психотропних речовин, що застосовуються в медичних цілях і ветеринарії.

Всі юридичні особи, в тому числі індивідуальні підприємці зможуть здійснювати культивування нарковмісних рослин в промислових цілях, не пов'язаних з виробництвом або виготовленням наркотичних засобів і психотропних речовин. Уряд зобов'язується визначити сорти рослин, дозволені для культивування, і порядок, який встановлює умови їх вирощування.

Виконано за допомогою Disqus