Україна може отримати $ 200 млн на агропрограми від Світового Банку

20 січня 2019 251 0
Україна може отримати $ 200 млн на агропрограми від Світового Банку
businesstoday.inУкраїна може отримати $ 200 млн на агропрограми від Світового Банку

В рамках програми «Платимо за результат» для сільськогосподарської сфери Україна розраховує отримати 200 мільйонів доларів від Світового Банку. Про це йшла мова в ході зустрічі представників Мінагрополітики України та Світового Банку напередодні відкриття в Берліні найбільшої сільськогосподарської виставки «Green Week 2019», повідомляє Укрінформ.

Мова йде про кредит, який буде надано безпосередньо Мінфіну. Розподілений він буде на основні сфери сільського господарства: земельні відносини, продовольча безпека, лісове господарство.

Перше, авансове фінансування, за прогнозами Світового Банку, очікується вже в липні цього року. Поки обговорюється сума в 20% від загального фонду проекту, але ситуація може бути скоректована після засідання Ради директорів Світового Банку, яке відбудеться вже у лютому.

Вся програма розрахована на три роки. Для України це буде перша подібна програма в рамках співпраці з Світовим Банком. Сама ж структура має подібний досвід в інших країнах: середньому вісім країн щорічно беруть участь в подібних програмах.

Виконано за допомогою Disqus