Потенцал органічного виробництва використовується не наповну — Лапа

5 жовтня 2015 103 0
Потенцал органічного виробництва використовується не наповну — Лапа
Кurkul.comПотенцал органічного виробництва використовується не наповну — Лапа

У Торгово-промисловій палаті України відбувся семінар «Покращення рівня довіри до виробництва органічних сільськогосподарських культур в Україні», пише сайт Торгово-промислової палати України.

Під час роботи семінару учасники мали можливість зустрітися з трейдерами із Західної Європи, представниками сертифікаційних органів та представниками державних органів України та країн Європейського Союзу, а також взяти участь в обговоренні можливостей, що забезпечать надійність та довіру до експорту органічної продукції з України на західноєвропейські ринки.

«Україну вже починають визнавати як серйозного виробника органічної продукції. Сьогодні в Україні такі господарства впроваджуються малими та середніми підприємствами. Досить активно розвивається і внутрішній ринок. Сьогодні важливо підвищувати рівень довіри до наших виробників, їх продукції, допомагати їм виходити на зовнішні ринки» — зазначив президент Торгово-промислової палати України Геннадій Чижиков.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Володимир Лапа зауважив, що той рівень органічного виробництва, який зараз є в Україні, не відповідає потенціалу держави. Тому Мінагропрод і надалі буде працювати над тим, щоб рівень продукції виробленої в Україні відповідав європейським стандартам і тим об'ємам, які зараз виробляються в інших країнах.

«Для активізації забезпечення внутрішнього ринку органічними продуктами та збільшення експортного потенціалу необхідне вдосконалення відповідного вітчизняного законодавства. Тому спільно з фахівцями Мінагропроду та експертами органічного ринку створена та діє робоча група з питань вдосконалення законодавства і нормативно-правових актів у сфері органічного виробництва. Сподіваємося, що у жовтні 2015 р. розпочнеться узгодження на рівні міністерств та відомств нової редакції Закону України «Про органічне виробництво»», — сказав голова правління Федерації органічного руху України Євген Милованов.

Виконано за допомогою Disqus