Експерт назвав помилки при вирощуванні малини

31 січня 2019 264 0
Експерт назвав помилки при вирощуванні малини
pixabay.com

Минулого сезону виробники малини зробили ряд помилок, через які довелося відмовитися від вирощування ягоди. Але багатьох з них можна було уникнути. У цьому переконаний засновник ягідного виробництва «Золота ягода» Борис Кукунін, передає fruit-ukraine.org.

«Однією з головних проблем минулого сезону була нестача сезонних робітників, особливо в піковий період збору. Проте можу сказати з власного досвіду, що така ситуація в деякій мірі є наслідком неправильної співпраці власника господарства з людьми. Наприклад, у нас такої катастрофічної ситуаціє не було, адже ще попереднього сезону ми платили робітникам достатньо, щоб вони захотіли працювати і в цьому сезоні. Більш того, ми нерідко навіть залучали кошти з певних резервів, аби тільки платити людям нормальну платню», — ділиться досвідом фермер.

При цьому, вже в сезоні 2019 р. Борис Кукунін планує зробити акцент на розвитку власної інфраструктури господарства, в тому числі — на забезпеченні сезонних робітників житлом, харчуванням тощо.

В той же час, окрім дефіциту робочої сили, проблемами минулого ягідного сезону було нестача оборотної тари в тому числі через брак оборотних коштів, а також несприятливі погодні умов.

Виконано за допомогою Disqus