Донецька дослідна станція є однією з найкращих у структурі НААН — Гадзало

1 лютого 2019 74 0
Ярослав Гадзало, президент НААН
НААНЯрослав Гадзало, президент НААН

Донецька державна сільськогосподарська дослідна станція є однією з найуспішніших установ у структурі НААН, вона демонструє високі наукові результати та фінансову прибутковість. Про це заявив президент академії Ярослав Гадзало, передає прес-служба НААН.

Попри бойові дії на сході України, керівництво станції доклало всіх зусиль, аби зберегти наукові здобутки, майно і талановитий колектив.

«Донецька і Луганська області традиційно лідирували у валовому виробництві зернових. Із початком бойових дій втрачено понад 30% посівних площ, але ті, що залишилися під контролем держави, потребують серйозної уваги. Провідний регіон не може залишитися без наукового забезпечення. Я дуже вдячний колективу за роботу в дуже важких умовах», — сказав Ярослав Гадзало.

Установа спеціалізується на селекції та насінництві сільгоспкультур, вдосконаленні систем землеробства, збереженні ґрунтів, впровадженні ресурсоощадних екотехнологій у рослинництві і тваринництві.

«Через те, що дослідна станція переїхала на нове місце, втратила частину площ і техніки, селекція не була завершена. Перше, що зробили наші науковці, — заклали в дослідних господарствах розсадники та полігони для проведення селекційного процесу. На сьогодні на сортовипробуванні знаходяться два сорти ячменю ярого, один сорт пшениці озимої», — повідомив директор станції Олександр Вінюков.

Протягом 2018 року станція випробовувала 10 розробок у галузі землеробства та рослинництва, впроваджувала 15 розробок у галузі агропромислового виробництва. На 2019-2020 рр. заплановано проведення досліджень за 15 завданнями в рамках 10 ПНД.

«На гривню з бюджету дослідна станція заробила вісімнадцять», — додав Олександр Вінюков.

Виконано за допомогою Disqus